SSL sertifikati

SSL sertifikati -Poverenje kupaca se najteže stiče, a najlakše gubi. Čak do 70% korisnika Interneta odbija da vrši bilo kakvo plaćanje ili deli svoje podatke preko Interneta jer nemaju poverenja u sigurnost takvog saobraćaja. Ono što tu sigurnost garantuje i posledično obezbeđuje poverenje korisnika, jesu SSL sertifikati.

Secure Sockets Layer (SSL) je kriptografski protokol dizajniran da omogući sigurnu komunikaciju i prenos podataka preko Interneta. Kako bi ste mogli da koristite SSL protokol, web server zahteva korišćenje SSL certifikata.

Kome je potreban SSL?

SSL sertifikati nisu potrebni samo sajtovima koji se bave online prodajom. Svaki sajt koji prikuplja ili obrađuje informacije koje treba zaštititi od hakerskih ili drugih vrsta upada, odnosno, svako kome je potreban bezbedan prenos bilo kakve vrste osetljivih informacija preko Interneta trebalo bi da koristi SSL sertifikate. Koristite ga da:

  1. Zaštitite online transakcije preko kreditnih kartica;
  2. Osigurate login podatke i web forme vaših poslovnih partnera;
  3. Zaštitite email i webmail aplikacije poput Microsoft Outlook Web Access, Exchange i Office Communications Server;
  4. Bezbedno komunicirate u okviru same korporacije preko intraneta, file sharing programa i kolaborativnih alata kao što je Microsoft SharePoint;
  5. Zaštitite komunikacije na svakoj vrsti virtualne platforme i svim virtualizovanim aplikacijama;


YUnet International je partner sa pet vodećih SSL sertifikat provajdera, sa ciljem da naša ponuda u potpunosti odgovara vašim jedinstvenim potrebama za sigurnost.

Zastupamo sledećih pet provajdera:

  • Symantec Website Security - Norton™ Secured Seal i Symantec Website Security pruža vrhunsku sigurnost i miran san kod vaših korisnika u svakom trenutku njihovog online poslovanja sa vama.
  • Thawte – Thawte je pionir SSL sertifikacije, poznat kao kompanija koja je izdala prvi SSL sertifikat van SAD, ima narocito jako prisustvo i poverenje kod kompanija stacioniranih u Evropi.
  • GeoTrust – je jedan od vodećih svetskih provajdera, specijalnizovana za poslovanje sa manjim firmama. Više od 100 000 kompanija u preko 150 zemalja u svetu dalo je svoje poverenje GeoTrustu za obezbeđivanje online transakcija i obavljanje poslova preko Interneta.
  • Trustwave – Trustwave je globalni brend velikog poverenja, specijalizovan za Internet zaštitu sa više od milion korporativnih korisnika u svetu. Trustwave SSL sertifikat pomaže kompanijama svih veličina da umanje SSL troškove i pritom održe veliki nivo sigurnosti i poverenja kod svojih klijenata.
  • Comodo – Comodo se bavi autentifikacijom i obezbeđivanjem preko 200,000 kompanija i oko 25,000,000 korisnika širom sveta pomoću svojih nagrađivanih desktop security rešenja. U njihovoj ponudi je širok dijapazon SSL sertifikata od visokog poverenja, prilagođenih potrebama svake firme.

© 2017 YUnet Hosting. All rights reserved.